free portfolio web templates

15. Samoborski
proljetni sajam

13. i 14. travnja 2019.


Dječji proljetni kutak

U bogatoj i veseloj ponudi Sajma od samih početaka su se isticali najmlađi, djeca koja su nudeći svoje rukotvorine mamila osmijehe svih posjetitelja. 

Time su i zaslužili svoj Proljetni kutak gdje će se u danima vikenda, 13. i 14. travnja na Trgu Matice hrvatske naći ponešto za svakoga; suveniri, igračke, čestitke i pisanice, sve popraćeno dječjim smijehom, igrama, pjesmicama i neizostavnim slatkišima.

Izlagači i sudionici dječjeg proljetnog sajma

OSNOVNA ŠKOLA MIHAEL ŠILOBOD, učenička zadruga Okić


Početak školstva u Svetom Martinu pod Okićem datira iz 1873. godine. Školske godine 1956./1957. prvi se puta spominje učenička zadruga kao takva. Te godine zadruga ima jedno jutro vinograda, jedno jutro trave i 3 košnice pčela. Nakon dugogodišnjeg mirovanja na sjednici Školskog odbora 17. studenog 2003., pokrenuta je školska zadruga Okić pri kojoj djeluju dvije sekcije: keramičarska i veziljska, a u planu je i obnavljanje školskog voćnjaka. Tijekom 2006. keramičarska je sekcija izradila amblem za Planinarsku sekciju i pohod „Peške ni teške“ koje je ostao u tradiciji naše škole do današnjeg dana. 10. svibnja 2007. godine učitelj Radovan Librić je sastavio Osnivačku skupštinu, te je UZ Okić i službeno počela s radom. 29. kolovoza 2007. je UZ Okić postala i članicom Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva. Od 2010. nadalje UZ Okić je djelovala u pet sekcija: Biljoteka, Eko-etno, Keramičarska, Vezilje, Voćarska.


Stručna voditeljica: Vera Jovanović

Adresa: Sveti Martin pod Okićem 37 B, 10 435 Sveti Martin pod Okićem

Web : www.os-msiloboda.skole.hr


OSNOVNA ŠKOLA SAMOBOR, Zadruga Stražnik 


Učenička zadruga Stražnik djeluje pri osnovnoj školi Samobor u Samoboru. Od ove godine sastoji se od 8 sekcija: sekcija oslikavanje stakla, ručni rad, likovni stvaratelj, etno nakit – perlice, keramička grupa, keramička sekcija učenika s posebnim potrebama, sekcija škrinjica nakita i ekološka grupa. 

Sve sekcije zadruge Stražnik teže očuvanju tradicije samoborskog kraja te se koriste prirodnim materijalima i tehnikama. Također nastojimo razvijati vještine, znanje i sposobnosti učenika u svim sekcijama. Materijalni dobitak služi za nabavku novih materijala, a svoje proizvode predstavljamo na izožbama i prodajnim izložbama na nivou grada Samobora i Zagreba, kako bi svi bili upoznati s našim radom. Trudimo se razvijati kod učenika osjećaj za lijepim i korisnim stvarima od samog početka proizvodnje do završnog proizvoda. 


Stručna voditeljica: Marija Sedlar 

Adresa: Stražnička 14, 10430 Samobor

Web: www.os-samobor.skole.hr


OSNOVNA ŠKOLA BOGUMILA TONIJA, učenička zadruga Orhideja


Škola je osnovana 1971. godine. Matičnoj školi integrirane su područne škole u Mirnovcu, Farkaševcu i Celinama. Školu pohađa oko 1250 učenika u 51 razrednom odjelu. Osim školskih prostorija, učenicima su na raspolaganju školski park s uređenim teniskim terenima, velika sportska dvorana, mala dvorana za borilačke sportove te dvorana za korektivnu gimnastiku. Uz redovni program, učenicima je ponuđen velik broj izbornih aktivnosti: vjeronauk, informatika, hrvatski jezik, njemački i talijanski jezik, grafika i slikarstvo, keramika, zbor, matematika, fizika, kemija, biologija, povijest, astronomija, robotika, gimnastika, odbojka, rukomet, badminton i tenis. Za učenike nižih razreda osiguran je i produženi boravak u novouređenom prostoru. 


Stručna voditeljica: Nevenka Miklenić

Adresa: Ivana Perkovca 90, 10430 Samobor

Web: www.os-bogumil-toni-samobor.skole.hr

OSNOVNA ŠKOLA MILANA LANGA, učenička zadruga Plemka 


Osnovna škola u Bregani osnovana je 1. veljače 1954. godine na inicijativu građana, a zbog naglog razvoja naselja Bregane. Današnja osnovna škola izgrađena je 1962. godine. Zgrada je funkcionalna, svojim prostorom i smještajem zadovoljava uvjete suvremene nastave i predškolskog standarda. Učionice su opremljene didaktičkim sredstvima za rad po HNOS-u (osim područnih škola). Matičnoj školi u Bregani integrirane su i područne škole koje djeluju na područjima Grdanjci, Novo Selo i Noršić Selo. Realizacija odgojno-obrazovnih ciljeva škole temelji se na smjernicama Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda, Nacionalnog kurikuluma, nastavnih planova i programa te državnih pedagoških standarda. 


Stručna voditeljica: Kornelija Turić Dorotić 

Adresa: Langova 2, Lug, 10432 Bregana

Web: www.os-mlanga-bregana.skole.hr


DJEČJI VRTIĆ CVJETNJAK


Dječji vrtić Cvjetnjak je privatni katolički vrtić čiji je osnivač Družba Sestara Služavki Malog Isusa - Provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina, Zagreb, Nova ves 55.

Odgojno-obrazovni rad u vrtiću je usmjeren na razvoj cjelovitosti ljudske osobe, u što je uključena i duhovna dimenzija. Temelji se na humanističko-razvojnom pristupu, poznavanju zakonitosti rasta, razvoja i potreba djeteta, njegovih darovitosti.Djelovanje vrtića usmjereno je i prema duhovnoj potpori obiteljima, podržavanju roditeljskih kompetencija, doprinoseći tako duhovnom i kulturnom razvoju društvene zajednice.

Dječji vrtić Cvjetnjak svoju djelatnost vrši na tri lokacije: Zagreb, Nova Ves 55/1, podružnica Samobor, Ljudevita Gaja 16 i podružnica Vinkovci, Pavleka Miškine 33.


Adresa: Samobor, Ljudevita Gaja 16

Web: www.ssmi.hr/zagreb/podstranica/vrtici


DJEČJI VRTIĆ MALI PRIJATELJI


Dječji vrtić „Mali prijatelji“ započeo je s radom u jesen 2012. godine. Smješten je u blizini centra Grada Samobora, u mirnoj ulici, okružen prirodom, a uz sam rub zelene oaze Stražnika. Igralište je okruženo prekrasnom šumom iz koje dopire neprekidna pjesma neumornih ptičica. U provođenje programa dječjeg vrtića uključeni su i vanjski suradnici- psiholog, defektolog i medicinska sestra. Za reći je i da se naša djeca hrane zdravo i to prema jelovniku sastavljenog od medicinskog osoblja, a prema propisanim normativima. Prema specifičnim potrebama izrađuju se individualni jelovnici prilagođeni djetetu.

Adresa: Ulica Marka Vukasovića 19A, 
10430 Samobor
Tel: 091/ 455 3784
E-mail: maliprijatelji.samobor@gmail.com
Web: www.maliprijatelji.com.hr

WALDORFSKI DJEČJI VRTIĆ NEVEN


Waldorfski dječji vrtić Neven privatan je vrtić, koji se nalazi u naselju Mala Rakovica u Samoboru. Vrtić je u obiteljskoj kući, u prizemlju. Iza kuće se nalazi prekrasan vrt s puno drveća i zelenila, a tu je smještena i dječja vrtna oprema za igru, koja se uklapa u prirodni okoliš. Dio vrta je ograđen za uzgoj povrća. 

Pedagogija u vrtiću je waldorfska, a utemeljitelj je Rudolf Steiner. U vrtiću se radi sa 1 mješovitom grupom djece starosti od 2 do 7 godina.

Svi radnici-odgajatelji koji rade s djecom imaju završeno waldorfsko stručno obrazovanje ili ga namjeravaju uskoro završiti.


Adresa: Eugena Kvaternika 15, Mala Rakovica 

Web: www.waldorfskidjecjivrticneven.hr


DJEČJI VRTIĆ GRIGOR VITEZ


Dječji vrtić Grigor Vitez Samobor je javna ustanova koja ostvaruje programe njege, odgoja, obrazovanja i skrbi o djeci predškolske dobi. Osnivač vrtića je Grad Samobor.

Dječji vrtić Grigor Vitez Samobor radi na 6 lokacija:

matični vrtić – Perkovčeva, Samobor

područni vrtić - Kladje, Hrastina, Galgovo, Sudnikova, Kovačićeva.

Našim programima obuhvačena su djeca u ukupno 29 odgojnih skupina. Ukupan broj djece u redovnom 10-satnom programu – cca 620 djece.


Adresa: Perkovčeva 88/1, 10430 Samobor

Web: www.redesign.djecji-vrtic-grigor-vitez.hr


DJEČJI VRTIĆ IZVOR


Dječji vrtić Izvor je javna ustanova, koja ostvaruje programe njege, odgoja, naobrazbe i skrbi djece predškolske dobi. Ukupan broj upisane djece je cca 600 djece raspoređene na 22 odgojne skupine, s 3 skupine u programu predškole.

Dječji vrtić Izvor Samobor radi na 5 lokacija, od kojih, u svom sastavu ima 3 samostalna objekta i dva su iznajmljeni prostor.

Redovni (primarni) 10-satni program se provodi u 20 odgojnih skupina. Također se provode i posebni programi kao što su: rano učenje stranog jezika (njemački), montessori program, program predškole, folklorna igraonica.


Adresa: Samobor, Preradovićeva 16

Web: www.vrtic-izvor-samobor.hr

DJEČJI VRTIĆ POTOČIĆ


Dječji vrtić „Potočić“ je privatna predškolska ustanova, osnovana 2007. godine.

Redovni 10 - satni program provodi se u četiri odgojne skupine: jaslička skupina"JEŽIĆI", mlađa vrtićka odgojna skupina "ZMAJČEKI", srednja vrtićka odgojna skupina "PTIČICE" i starija vrtićka odgojna skupina "KRIJESNICE". Od kraćih programa u suradnji s vanjskim suradnicima provodimo program ranog učenja engleskog jezika. 


Adresa: Samoborska cesta 214, Rakov Potok

Tel: 01/6586-066

Web: www.djecji-vrtic-potocic.hr

OSNOVNA ŠKOLA RUDE


Počeci školstva na današnjem školskom području sežu unatrag više od 300 godina. Prve poduke o čitanju i pisanju davali su župnici i franjevci iz Samostana sv. Lenarta u Kotarima 1775. g. Prva privatna škola u Rudama otvorena je 1852. g. Prva javna škola otvorena je 1880. g. od strane Više kraljevske vlade. Izgled škole, kakav je i danas, izgrađen je 1984. g. Nastava tjelesne kulture odvijala se u školskom holu do 2010. g., kada su učenici dobili školsku dvoranu.


Adresa: Rude 93, 10430 Samobor

Web: www.os-rude.skole.hr


DJEČJI VRTIĆ DJEČJI GRAD 


Dječji vrtić nalazi se na prestižnoj lokaciji u strogom centru naselja Samoborski vrtovi. Tako mirno i tiho okruženje stvara ugodnu atmosferu za zdrav i harmoničan razvoj djeteta. Lokacija je lako dostupna sredstvima javnog prometa te automobilom uz besplatni parking u cijelom naselju.


Adresa: Maksa Puša 1, Samobor

Tel: 385(1) 91 1638420

E-mail: andrea.batarilo@djecjigrad.com


DJEČJI VRTIĆ OSMIJEH


Prostor obiteljske kuće preuređen je za potrebe vrtića zadržavši obiteljski ugođaj. Okruženje usmjereno na dijete zasnovano je na dva načela: stvaranje dječjeg vlastitog znanja na osnovu vlastitih iskustava i interakcije sa svijetom koji ih okružuje; poticanje razvoja i napretka djeteta od strane odgojitelja na način što boljeg nadograđivanja interesa, potreba i sposobnosti djece. Od 2012. otvorena je podružnica dječjeg vrtića Osmijeh u Sv. Nedelji. U našem vrtiću rade odgojiteljice koje se brinu za djecu od 1 godine do polaska u školu. 

Dječji vrtić Osmijeh svakodnevno provodi cjelodnevni (10-satni) redoviti program. Nudimo i dodatne programe kao što je kraći program engleskog jezika (dva puta tjedno po sat vremena).


Adresa: Hrastina 36, 10430 Samobor

Tel: 095 8508 449

Web: www.djecji-vrtic-osmijeh.hr


DJEČJI VRTIĆ DJEČJI GRAD


Dječji vrtić osnovan je 1. siječnja 2018. godine a djeluje u centru novoizgrađenog naselja Samoborski vrtovi. Objekt dječjeg vrtića Dječji grad namjenski je izgrađen i u potpunosti prilagođen izvođenju odgojno-obrazovnog programa od navršenih godina dana djeteta do njegova polaska u školu.

Adresa: Maksa Puša 1, 10430 Samobor
Web: http://www.dv-djecjigrad.com

Pratite nas