html5 templates

15. Samoborski
proljetni sajam

13. i 14. travnja 2019.


Sajam suvenira, nakita i tekstilnog rukotvorstva

SRČEKO, ručno izrađeni i oslikani suveniri od keramike i stakla


Suvenirnica obrta Srčeko nalazi u samom središtu Samobora, na Trgu kralja Tomislava. U asortimanu se nude oslikana licitarska keramička srca na magnetu i vrpci na koja se upisuju imena i poruke, zatim slike na staklu s motivima licitarskog srca i upisanim tekstom prema želji kupca, slike na staklu odabranih motiva Samobora, vinski setovi, aperitiv setovi, oslikane boce, vrčevi, čaše, soljenke, vaze, svijećnjaci, keramičke šalice... Ujedno se savjetuje kupca prilikom odabira, kako bi i on mogao sudjelovati u kreiranju odabranog poklona.


Vlasnica: Silvana Krajačić

Adresa: Ulica Sv.Ane 1b, 10430 Samobor

Tel: 091/3363585, 098/9477179

E-mail: sikrajacic@gmail.com

Web: www.srceko.webs.com


CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE LUG, ukrasni predmeti od keramike


Jedan od programa Centra Lug su i radne aktivnosti, koje se smještaju u poludnevni program (od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati) za odrasle osobe s posebnim potrebama (u dobi od 18 do 55 godina) s područja Grada Samobora i Zagreba. Osobe sudjeluju u rehabilitacijskim programima, polaze vjeronauk, kompjutorsku radionicu, program učenja engleskog jezika, program keramičarske radionice, izrađuju ručne radove i razne ukrasne i uporabne predmete, polaze komunikacijske radionice i grupe za samozastupanje. Svoje radove prodaju i prezentiraju na prodajnim izložbama u Samoboru i ostalim manifestacijama u organizaciji Grada Samobora. 


Ravnateljica: Željka Stergar 

Adresa: Kneza Zdeslava 2, Lug, 10432 Bregana

Web: www.centar-lug.skole.hr


ELTUS d.o.o. suveniri

Tvrtka Eltus-Samobor uspješno djeluje od 2010. godine, sredinom 2018. kreće proizvodnja i veleprodaja suvenira. Uloženim trudom nastali su ručno rađeni suveniri od mirisnih soli, sa našeg Jadrana, i lavande, rasprostranjene cijelom Lijepom našom. Iz ponude još možemo izdvojiti razne likere, šalice s natpisom, kao i uvijek popularne magnete.

Direktor: Renato Horvat 
Adresa: Bobovica 55, 10430 Samobor
Telefon: 098/193-0833
e-mail: eltus.samobor@gmail.com

ČAROLIJA BALONA, balonske dekoracije i baloni Mali obiteljski obrt koji se bavi izradom balonskih kreacija i dekoracija, prodajom balona i party programa za sve prigode. Izrada dekoracija za vjenčanja, od lukova dobrodošlice, balonskih eksplozija za prvi ples ili podvezicu, uređenja crkve, svadbene sale pa sve do pozivnica na balonima. Nude tisak na balone klasične veličine, pa sve do 2.4 metra promjera. Imaju dostavu na području cijele Hrvatske i Europske unije. Osim toga, nude usluge izrade i održavanja internet stranica, izradu baze podataka i podešavanje računala za rad.


Vlasnica: Marijeta Fabijan Butina

Adresa: Trg kralja Tomislava 9 - ulaz iz Kleščićeve

Tel.: 01/3327-673

 Web: www.carolijabalona.com


DOMAĆA RADINOST CELIZIĆ, etno suveniri samoborskog kraja


U domaćoj radinosti Celizić njeguje se etno tradicija samoborskog kraja. Svi proizvodi su unikatni, a mogu se izrađivati i po narudžbi. Izrađuju se etno suveniri na domaćem platnu, lutke u narodnim nošnjama, samoborski kraluš za svečanu narodnu nošnju kao i za svakodnevnu prigodu, torbice od domaćeg platna. Vrši se šivanje narodnih nošnji samoborskog kraja po mjeri. 


Vlasnica: Marica Celizić 

Adresa: Klokočevec 43, 10430 Samobor 

Tel.: 091/9512-618


DOMAĆA RADINOST LICKO, suveniri i predmeti za uspomenu


Domaća radinost „Licko“ se bavi izradom i oslikavanjem raznih predmeta i suvenira za uspomenu te nudi mogućnost izrade i ukrašavanja predmeta po narudžbi. Svi predmeti su ručne izrade, a pritom su većinom i unikati.

U ponudi su: prirodni sapuni raznih oblika, boja i mirisa, razne ukrasne boce, za razne prigode, ukrasne čaše i svijećnjaci, ukrasne čaše/ svijećnjaci/ teglice s ukrasnim pijeskom, oslikani tanjuri raznih veličina i motiva, orgoniti, ukrašene poklon kutije i to sve može biti dekorirano prema Vašim željama


Tel.: 091 763 5166

E-mail: licko.info@gmail.com

QUEEN, vezene umjetnine


Obrt Queen bavi se izradom vezenih umjetnina, suvenira i drugih ukrasnih predmeta. Asortiman čine unikatni artikli izrađeni isključivo ručno(vezene vrećice punjene lavandom, magneti, čestitke, slike, privjesci, tabletići i dr.). Neobičnost motiva, boja i samih proizvoda, formirali su prepoznatljiv stil obrta i donijeli mnoga priznanja i nagrade, kako domaće tako i strane. 


Vlasnica: Snježana Wen Jarmek

Adresa: Žumberačka 11, 10430 Samobor

E-mail: obrtqueen.zagreb@gmail.com


UDRUGA ETNO FLETNO, ukrasi, suveniri, nakit


Udruga je osnovana radi poticanja razvoja, unapređenja kulture i očuvanja etno baštine mjesta i šireg zavičaja, njegovanja, oživljavanja uspomena na starinske običaje, očuvanja priča i legendi, aktivnog sudjelovanja u poboljšanju turističke ponude, uspostavljanja ravnoteže između postignuća suvremene civilizacije i postojeće baštine. Udruga se bavi okupljanjem građana radi očuvanja i širenja kulturne baštine. Na sajmu se predstavlja s ručnim radovima, suvenirima i ukrasima. 


Kontakt: Anamarija Obranić

Adresa: Mihovilova 12, Hrastina, 10430 Samobor

Tel.: 091/5940-597


ITANA d.o.o., ručni radovi od 100% pamuka


Izrađuju se male serije odjevnih i ukrasnih predmeta: dječja odjeća, pregače, torbe, jastučnice, lutkice i sl. Naši proizvodi izrađeni su od pamuka hrvatskog proizvođača Čateks Čakovec. U proizvodnji koristimo i reciklirani tekstil. Posebnost proizvodnje su unikati, sve ručni rad. Proizvodi se prodaju putem veleprodaje, ali i na većini sajmova i manifestacija diljem Hrvatske. 


Vlasnica: Jasna Škulje 

Adresa: Starograska 22, 10430 Samobor

Tel.: 098/346-347

DOMAĆA RADINOST BIŠĆAN, tradicijski etno nakit i suveniri samoborskoga kraja i izrada Samoborskog kraluša  


Domaća radinost Bišćan bavi se proizvodnjom suvenira koji su bazirani na tradiciji samoborskog kraja. Izrađuje suvenire, rukotvorine, dijelove nošnji, čipke, tradicijski nakit i razne druge proizvode. Najdomljiviji u asortimanu je Samoborski kraluš, čije se umijeće izrade nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara.


Vlasnik: Ivica Bišćan

Adresa: Ulica Hrvatske bratske zajednice 20, 10430 Samobor

Tel.: 091/3365-071


MELLI AROMATICA, sapuni na prirodnoj bazi i prigodni poklon sapuni  Izrađuje sapune na prirodnoj bazi, za lice i tijelo, te prigodne poklon sapune za krstitke, rođendane i vjenčanja. Pomoću Decoupage tehnike i vodotopivog papira moguće je na sapune aplicirati i Vaš logotip, sliku grada ili zahvalnicu sa svečanih događanja. Sapuni se mogu koristiti za tuširanje umivanje ili ih jednostavno stavite u ormar i osjetite miris djetinstva.


Vlasnica: Vesna Sirovina

Adresa: Ulica Ivana Gorana Kovačića 5, 10430 Samobor

Tel: 098 909 9147


DRUŠTVO SVETOG IZIDORA SELJAKA PRI UDRUZI EKOSSPIRITUS, narodne nošnjeDruštvo sv. Izidora seljaka djeluje unutar Udruge Ekosspiritus iz Samobora kao skupina članova koja ostvaruje eko – etno ciljeve Udruge. Društvo je osnovano u ožujku 2010. godine sa željom predstavljanja identiteta Grada Samobora i njegovih katoličkih župa. Ciljevi društva su vezani uz očuvanje kulturne baštine, a prezentacija kroz planirane izložbe, radionice i, nadasve, druženje članova koji u zajedništvu mogu rasti uvažavajući međusobnu različitost. Bave se svime u vezi narodne nošnje samoborskoga kraja i prikupljanja tradicijskih predmeta vezanih uz kuću i polje naših seljaka do polovice prošlog stoljeća. Prikupljaju stare fotografije i njeguju tradicijski vrt s domaćim povrćem, cvijećem i trajnicama koje su krasile vrtove naših baka.

Na poseban način štuju sv. Izidora Seljaka, koji je zaštitnik seljaka, ratara i svih onih koji se bave poljoprivredom. Svake godine vrijedne članice na svojim radionicama naprave puno lijepih stvari svojim rukama a dio je radova u ponudi Društva kao lijepi suveniri Grada.

Kontakt: Vlado 091/9481-208,

Lidija 091/5322-082

Web: www.ekosspiritus.hr

Udruga za edukaciju i oblikovanje gline „Samoborska keramičarska radionica“, ukrasni i uporabni predmeti od keramike


Program rada udruge usmjeren je ka upoznavanju osnovne tehnologije oblikovanja predmeta od gline i načina dekoriranja tih predmeta. Osim obrazovne i kreativne uloge, značajna je i odgojna uloga. Naime, polaznici radionice su djeca predškolske i školske dobi te odrasli. Rad u radionici pridonosi dobrom ponašanju i radnim navikama, međusobnom uvažavanju i suradnji te svakako, veseloj atmosferi. Udruga djeluje u prostorima Dječjeg vrtića Izvor u Samoboru a voditeljica radionica je naša poznata keramičarka, Gizela Kovačić ulle, koja od 1994. godine u Samoboru vodi keramičarske radionice. Višegodišnji radi I 36 ostvarenih izložbi pridonijeli su kulturnoj tradiciji Samobora.

Voditeljica: Gizela Kovačić Ulle 
Adresa: Ivana Gorana Kovačića 4, 10430 Samobor
Tel.:095/8269-529

DOMAĆA RADINOST STJEPAN GEUŠIĆ, ukrasi za dom, uskrsni program


Domaća radinost Stjepan Geušić bavi se izradom krevetića za kućne ljubimce i izradom raznih prigodnih ukrasnih predmeta napravljenih od raznih materijala. Tako se u ponudi mogu pronaći ručno rađeni prigodni uskrsni program za dom.


Vlasnik: Stjepan Geušić

Adresa: Samobor, Cerje Samoborsko 37

Kontakt: 091/5889-927

E-mail: s.matijascic@gmail.comDOMAĆA RADINOST MAJSTROVIĆ, ukrasni predmeti od drva 


Domaća radinost Drvko bavi se izradom predmeta za uređenje Vaših prostora i igračaka za najmlađe. Svi predmeti su izrađeni iz drveta i ručno oslikavani. Posebna pozornost je na ekološkom sadržaju proizvoda te tako obrađeno drvo obojano je akrilnim bojama. Više dostupnih informacija moguće je pronaći na Webu https://drdrvko.wixsite.com/drvko i na Facebook stranici https://www.facebook.com/DrvkoDomacaRadinost/.


Vlasnik: Miljeko Majstrović

Adresa: Omladinska 28, Kladje, Samobor

Kontakt: 098/1679-848

E-mail: majstrovic@net.amis.hr


UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SAMOBOR, suveniri


Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka, zaštite i unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, invalida rada, mladih s teškoćama u razvoju, osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, osoba s mentalnom retardacijom, osoba s mišićnom distrofijom, osoba s multiplom sklerozom, osoba s miastenijom gravis, osoba s amputacijom, osoba s paraplegijom/tetraplegijom, osoba s transplantiranim organima,osoba s invaliditetom, osoba s intelektualnim teškoćama, osoba starije životne dobi, roditelja djece s teškoćama u razvoju, slijepih i slabovidnih osoba, volontera, žena s invaliditetom i ostalih osoba s invaliditetom.
Udruga, sukladno ciljevima Udruge, djeluje na području demokratske političke kulture, gospodarstva, kulture i umjetnosti, zaštite ljudskih prava, međunarodne suradnje, obrazovanja, znanosti i istraživanja, socijalne djelatnosti, zaštite zdravlja i zaštite okoliša i prirode. U Udruzi se održavaju kreativne i likovne radionice gdje naši članovi imaju prilike pokazati svoju umjetničku notu

Predsjednik: Viktor Jozić
Adresa: Ul. 151. Samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor
Web: www.invalidi-samobor-svn.hrPratite nas