portfolio site templates

15. Samoborski
proljetni sajam

13. i 14. travnja 2019.


Posebni gosti sajma (Udruga Plemenitaši)

LONČARSKI OBRT MECENA, Ivanec


Na tradicionalan način, ručnim radom na lončarskom kolu izrađujemo glinene proizvode. Naši proizvodi dijele se na uporabnu i ukrasnu keramiku.  Uporabna keramika može se koristiti za pripremu hrane u pećnicama i krušnim pećima, te za serviranje. Izrađujemo cimplete, peke, kastrole i protvane, zdjele s poklopcem, tanjure i zdjelice, vrčeve i hladionike za vino, lonce za kiseljenje mlijeka. Svi proizvodi posjeduju potrebne ateste.  Ukrasna keramika, poput sjenila, lustera, boca izrađuje se prema narudžbi i željama kupca. Održavamo tečajeve lončarstva i nudimo uslugu paljenja keramike u našim pećima.


Vlasnik: Matija Kuća

Adresa: Jerovec 161, Ivanec


KOVAČ SVOG KOVA, Kučan Marof 


Mario Sokolić živi i radi u Varaždinu te je samostalni likovni umjetnik. Uz 100-ak bodypainting performansa u zemlji i inozemstvu tu je i preko 1000 performansa "kovač svog kova" po cijeloj Hrvatskoj. Sudjelovao je u skupnim izložbama i slikarskim kolonijama uglavnom humanitarnog karaktera. Bavi se crtanjem stripova, ilustriranjem knjiga i časopisa, uređivanjem interijera, izradio je brojne autorske kostime i kreacije, te je pokrenuo novu vrstu alternativnog art filma. 


Kontakt: Mario Sokolić

Tel: 098 1751 737

Adresa: Kućan Marof, Varaždinska 119

Web: www.art-sokolic.com


DRAGUTIN JAMNIĆ, skulpture u drvu


Dragutin Jamnić je običan čovjek čija vješta ruka ima dar da neživom drvetu ili kamenu udahne dušu. Poznati lepoglavski kipar više od dva desetljeća umjetničkog stvaranja golim rukama i dlijetom daje život formama zarobljenima u fosilnom hrastu, a ponekad i viničkom kamenu. Stalna izložba skulptura, dio umjetničkog opusa ovog izvornog kipara, može se razgledati u Galeriji „Jamnić“ u Lepoglavi, dok su neka od njegovih umjetničkih djela postavljena na raznim lokacijama, također u Lepoglavi.


Kontakt: Galerija "Jamnić"

Adresa: Hrvatskih pavlina 8, 42250 Lepoglava

Tel: +385 (0)42 791 – 153

Web: www.atklepoglava.hr/dragutin-jamnic-izvorni-kipar

DOMAĆA RADINOST ZAGORŠČAK, Lepoglava


Tradicija izrade logožara u obitelji Zagorščak stara je više od 100 godina. Logožar je proizvod izrađen od prirodnog materijala. Posebnost ovog materijala od rogoza je da je on ekološki, antialergijski, te je dobar toplotni izolator. Svaki je proizvod unikat, izrađen ručnom izradom na posebnom tradicijskom alatu. Zbog svoje upotrebne namjene ima veliku primjenu u svakodnevnom životu, dok s druge strane zbog svoje posebnosti i specifičnog načina izrade logožar sve više postaje suvenir lepoglavskog kraja.


Kontakt: Stjepan Zagorščak

Adresa: Kamenica 36, 42 250 Lepoglava

E-mail: szagorscak0@gmail.com

Web: www.atklepoglava.hr/domaca-radinost-stjepan-zagorscak


ŠIK CIPELE D.O.O., Kloštar Ivanić 


Šik cipele d.o.o. može se pohvaliti tradicijom od 15 godina, u izradi obuće i kožne galanterije uz svakodnevno povećanje novih modela prateći najnovije trendove. Ručno izrađujemo cipele, sandale, torbe i ostalu galanteriju od prirodnih materijala, te dostavljamo na kućnu adresu.


Adresa: Pavla Radića 31, Zagreb

Tel: 099 736 0204

E-mail: gita.sikcipele@gmail.com

Fritule Mariola j.d.o.o., fritule 

OPG Antičević, zeleni med 

 OPG Čorić, soparnik 

 OPG Škvorc, bučino ulje 

Čarobna heklica, igračke i nakit 

Domaća radinost KIKI ART, igračke 

Pratite nas