how to make your own site for free

15. Samoborski
proljetni sajam

13. i 14. travnja 2019.


Gastro sajam

IGO-MAT d.o.o., suhomesnati proizvodi i mesne prerađevine


Obiteljska tvrtka s tradicijom proizvodnje dugom 14 godina, bavi se veleprodajom i maloprodajom mesa i mesnih prerađevina. Posjeduje vlastito skladište s preradom, trgovinu mješovitom robom te dvije mesnice u Zagrebu. Proizvodi više od 50 različitih proizvoda, od svježeg mesa do polutrajnih i trajnih proizvoda. Nositelj je robne marke Zagrebačke županije Samoborske salame, proizvedene prema strogo propisanim standardima proizvodnje hrane, koja osvaja simpatije diljem Lijepe naše. 


Direktor: Zdravko Runtas 

Adresa: Otruševec 17/6, 10432 Bregana 

Web: www.igomat.hr


OBITELJSKO GOSPODARSTVO FABEK ZVONIMIR, med, pčelinji proizvodi, suveniri od meda


Pčelarsko gospodarstvo Fabek ima pčelinje zajednice smještene na Cerju Samoborskom. U potrazi za kvalitetnom ishranom pčela, vrši se selidba zajednica diljem Hrvatske. U ponudi gospodarstva su visokokvalitetni proizvodi i suveniri na bazi meda, kao što su med, pčelinji proizvodi, drveni suveniri s medom, jabučni i medno - jabučni ocat i propolis. Pčelinji proizvodi, pripremljeni po tradicijskim receptima, mogu se nabaviti uobiteljskoj kući u Samoboru, Tina Ujevića 18, a također i svake subote na Samoborskom sajmištu. 


Direktor: Zvonimir Fabek 

Adresa: Tina Ujevića 18, 10430 Samobor 

Tel.: 091/2077-517


OBITELJSKO GOSPODARSTVO HORVAT, domaći sirupi i sokovi, zimnica


Obiteljsko gospodarstvo bavi se prvenstveno proizvodnjom domaćih sirupa, sokova, džemova i ajvara. Koristeći iskustvo i tradiciju uz nove tehnologije, razvili smo vlastiti način proizvodnje prema propisanim standardima, bez kemijskih dodataka. Proizvodi su ubrani i prikupljeni u netaknutoj prirodi (borovnice, maline, jagode, ribiz, aronija). Cjelokupni asortiman dostupan je na kućnom pragu, te na prodajnom mjestu na Trešnjevačkoj tržnici u Zagrebu. 


Vlasnica: Sandra Horvat 

Adresa: Gradna 63, 10430 Samobor 

Tel.:091/3323-240 

ZLATNA ŠAJBA, degustacije samoborske salame i vina


Udruga Zlatna šajba njeguje tradiciju i običaje spravljanja Samoborske salame duge više od 100 godina. U cilju promocije Samoborske salame na hrvatskom turističkom tržištu organiziraju manifestaciju Samoborska salamijada, na kojoj se okupljaju proizvođači salama iz samoborskog kraja. Samoborska salamijada začeta je prije 27 godinu međusobnim natjecanjima po kletima, a s vremenom je sazrijevala ideja i o službenom natjecanju samoborskih salama. Danas je Samoborska salamijada jedina takva manifestacija u Hrvatskoj. Udruga je angažirana na provedbi novog projekta Samoborska češnofka. Na ovogodišnjem sajmu predstavlja se gost udruge Zlatna šajba iz inozemstva, izvorni proizvođač suhomesnatih proizvoda i vlasnik agroturizma iz općine Bosanaco, Italija, g. Puppo Stefano. 


Predsjednik: Dubravko Viduč

Adresa: Perkovčeva 18, 10 430 Samobor 


PČELARSKA UDRUGA SAMOBOR I SVETA NEDELJA, pčelinji proizvodi


Pčelarska udruga Samobor i Sveta Nedelja osnovana je 2004. godine pod nazivom Pčelarsko društvo Samobor, s ciljem poboljšanja i unapređenja pčelarstva, zaštite i očuvanja prirodnog okoliša, ekološkog pristupa razvoju proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda te edukacije članova, djece, mladeži i građanstva o važnosti uzgoja i zaštiti pčela. Sukladno tom cilju, od 2009. godine održavaju se Samoborski medni dani, izložba meda Zagrebačke županije na prostoru Trga Matice hrvatske u Samoboru. Udruga broji više od šezdeset članova različitih dobnih skupina, sa stalnom tendencijom rasta, a djeluje na području gradova Samobora i Svete Nedelje.


Predsjednik: Željko Vukić 

Adresa: Trg Matice hrvatske 4, 10430 Samobor

Web: www.pu-samobor-svn.hr


OBITELJSKO GOSPODARSTVO OBRANIĆ, domaći proizvodi, kolači i kruh


Obiteljsko gospodarstvo nalazi se na samom ulazu u naselje Otok Samoborski. Osnovna djelatnost je uzgoj svinja za proizvodnju suhomesnatih prerađevina i uzgoj peradi. Anica Obranić je aktivna članica udruge Etno fletno, koja njeguje starinske običaje samoborskoga kraja vezane uz pranje rublja, trganje kukuruza, pečenja kruha i sl. U tom duhu predstavlja se u narodnoj nošnji, sa starinskim gastronomskim delicijama koje je pekla njena baka, kao što su kolači, kuglovi, gibanice, mlinci, rezanci i drugi domaći proizvodi. 


Vlasnica: Anica Obranić 

Adresa: Otok Samoborski, Obranići 1, 10430 Samobor 

Tel.: 091/5363-149

OBITELJSKO GOSPODARSTVO VLAHOVIĆ, domaći pekmezi, voćni sirupi i ostala zimnica


Malo obiteljsko gospodarstvo bavi se organskom proizvodnjom voća i povrća, bez štetnih kemikalija. Iznimna pažnja se posvećuje načinu prerade sirovine (bez konzervansa). U ponudi su sezonski zdravi i ukusni prirodni sirupi (višnja, crni ribiz, jagoda, malina, kupine, kopriva, menta….) te ostala domaća zimnica po tradicionalnim receptima, poput kisele paprike, pinđura, cikle, ajvara… Za nabavu proizvoda dovoljno je nazvati na telefon ili posjetiti samoborsku tržnicu. 


Vlasnica: Anita Vlahović 

Adresa: Gradna 65, 10430 Samobor 

Tel.: 099/6726-677

E-mail: anita.vlahovic@gmail.com 


OBITELJSKO GOSPODARSTVO ŽIŽAK, med i pčelinji proizvodi


Bavimo se pčelarstvom već dulji niz godina, prvenstveno na području Samobora i okolice, posebno Samoborskog gorja te Žumberka. Pčelinje zajednica sele se u Lonjsko polje, na Velebit i drugdje po Hrvatskoj, sve u potrazi za čistom ispašom livada i šuma. Proizvodni asortiman uključuje različite vrste meda, propolis, jabučno - medni ocat, mješavinu meda i peluda, jabučni ocat, čips i sok od jabuke. Cijeli je asortiman dostupan na kućnom pragu, ali i na Samoborskom sajmištu te na Samoborskoj tržnici. 


Vlasnik: Šemsudin Žižak 

Adresa: Terezina 7, Hrastina, 10430 Samobor 

Tel.: 097/7239-683

E-mail: zizakmed@gmail.com 


DELIKATESE HORVAT d.o.o., suhomesnati proizvodi i mesne prerađevine


Privatna tvrtka registrirana je 1992. godine. Prodajni asortiman tvrtke čine trajni i polutrajni mesni proizvodi te obarene kobasice proizvedene po specifičnoj recepturi (hrenovke, safalade, pariška i extra kobasica). Poslovanje tvrtke u skladu je sa standardima kvalitete, a poseban naglasak je na proizvodnji domaćih proizvoda, kojima se opskrbljuje samoborsko i zagrebačko područje. Na sajmu će naročito biti zastupljene domaće češnofke, suhi špek, suhi hamburger, čvarci i namaz od čvaraka. 


Direktor: Veljko Horvat 

Adresa: Otočka 24, Samoborski otok, 10432 Bregana

Tel.: 01/3378-853

E-mail: otocanka@otocanka.hr

Web: www.otocanka.hr

POSIDONIA d.o.o., proizvodi od mesa divljačiPosidonia je jedini prerađivač u Hrvatskoj koji se bavi preradom divljači i proizvodnjom isključivo od mesa divljači. Osnovni proizvodi su paštete od divljači i suhomesnati proizvodi. Svaki proizvod je specijalitet sačuvane izvornosti i tradicije i vrhunske kvalitete koju mu pruža egzotično meso divljači, uz originalnost receptura i tradicionalan način pripreme.

Vlasnik: Dubravko Viduč

Adresa: Josipa Herovića 8, 10430 Samobor

Tel.: 01/3366-185

E-mail: duda.viduc@gmail.com

OBITELJSKO GOSPODARSTVO LINDIĆ, domaći proizvodi i kolači


Domaća hrana obiteljskog gospodarstva Lindić predstavlja vrhunski gastronomski doživljaj. 

Nude se jela iz vlastite kuhinje - domaći kukuruzni kruh, makovnjača, orehnjača, kukuruzna zlevanjka, greblica, domaća peciva, voćne rakije, bermet i ostali domaći proizvodi. 


Vlasnica: Marija Lindić

Adresa: Mihovilova 12, Hrastina, Samobor

Tel.: 01/338.00.59, 091/5411-393


OBITELJSKO GOSPODARSTVO GORIŠEK, đemovi, sirupi, sokovi


Sirupi su rađeni po recepturama naših baka, bez aditiva i konzervansa (višnja, malina, kupina, crni ribizl, kopriva, peršin, menta, kadulja, matičnjak, maslačak), zimnice, začini, čajevi, džemovi bez šećera.... Sokovi od aronije, kupine, crnog ribizla, iz vlastitog uzgoja. Šumsko voće i borovnica ubrani su na Žumberku i Samoborskom gorju.

Dio gospodarstva nalazi se na Žumberku, a dio u Samoborskom Otoku. Naše proizvode možete nabaviti na štandu u Shopping Centru Prečko, svaki četvrtak, petak i subotu od 9 -18 h , ili naručiti telefonom.


Vlasnik: Željko Gorišek

Adresa: Lopatinečka 26 10000 Zagreb

Mobitel: 091/ 5327-720 , 091/5345-940

E-mail: Marija-maja.gorisek@zg.t-com.hr

OBITELJSKO GOSPODARSTVO MUČNJAK KREŠO, proizvodi od aronije i heljde


Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo se nalazi u Maloj Rakovici. Obitelj se bavi uzgojem aronije. Ista se uzgaja na ekološki način, bez upotrebe kemijskih pripravaka, uz primjenu organskog gnojiva. Trenutno su u asortimanu 100% sok, pekmez i čaj od aronije, a paleta proizvoda proširena je s heljdom (brašno, kolači). Prerada bobica i analiza dobivenih proizvoda izvršena je u, za te djelatnosti, ovlaštenim privrednim subjektima. Za kupnju proizvoda dovoljno je nazvati telefonom ili ih posjetiti “na kućnom pragu”, gdje odmah možeti vidjeti aroniju u rastu ili konzumirati bobice direktno sa stabljike.


Adresa: Mala Rakovica, Rakovica 6, 10430 Samobor

Telefon: 091/2525-018, 01/3366-114

E-mail: kreso.mucnjak@gmail.comOBITELJSKO GOSPODARSTVO KRISTINA PERKOVIĆ, Samoborski umak od butternut tikvi 


Obiteljsko gospodarstvo bavi se uzgojem i prodajom butternut tikvi i proizvodnjom gustog umaka pod nazivom “Samoborski umak” (blagi, ljuti i lovački). Tradicija uzgoja tikvi (ručno sađenje, okopavanje, branje te prirodna gnojidba) strogo se poštuje, jer je gospodarstvu cilj uzgoj zdrave hrane, a tako uzgojene butternut tikve koriste se kao osnovna sirovina pri proizvodnji umaka.

Na temelju osnovne sirovine i pomno izabranih ostalih sirovina te kontroliranog tehnološkog postupka bez konzervansa, umaci tog OPG-a imaju karakterističan okus, miris, aromu, strukturu i boju, a to ih razlikuje od ostalih umaka na tržištu.


Adresa: I. Veroneka 24, Samobor

Tel.: 099/3326-219 Kristina Perković, 099/6956-765 Tomislav Perković

E-mail: tina.samobor@gmail.com


Pratite nas