site creation software

15. Samoborski
proljetni sajam

13. i 14. travnja 2019.


Eno sajam bermeta, likera, rakija i vina

IZLETIŠTE PAVLIN – KOLETIĆ, vino i bermet


Seosko gospodarstvo Pavlin nalazi se dva kilometra od centra Samobora u selu Vrhovčak. Podrum i restoran s natkrivenom ljetnom terasom u samom je vinogradu, okružen sa 7000 trsova. Vino se proizvodi i njeguje prema dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji. Osim vina proizvodi se i bermet, stari samoborski aperitiv profinjene arome i okusa. Osim obiteljskih ručkova organiziraju se rođendani, godišnjice i druge proslave, poput Martinja, Vincekovog, Nove godine, poslovni ručkovi i večere te svadbene svečanosti. Nudi se mogućnost smještaja u apartmanu i sobama u mirnom, prirodnom ambijentu.


Vlasnik: Dragutin Koletić 

Adresa: Vrhovčak 30, 10430 Samobor

Telefon: 098 432 491

Web: www.izletiste-pavlin.com/hr


MDM PERKOVIĆ, voćne rakije, likeri, suho voće


Djelatnost obrta je proizvodnja voćnih rakija, likera i sušenog voća. Proizvodi obrta su prvorazredan gurmanski doživljaj, ali i vrhunski poklon za sve prilike zbog svoje elegancije i jedinstvenih idejnih rješenja ambalaže. Na tržište se plasira više vrsta prirodnih voćnih rakija: rogač, smokovača, brinjevac, travarica i dva likera - medovača i borovnica. Turistički posjeti i organizirano razgledanje pogona za proizvodnju rakije ostvaruju se prema dogovoru. 


Vlasnici: Dražen Perković 

Adresa: Klokočevec Samoborski 6e, 10432 Bregana

E-mail: info@rakije-perkovic.hr

Tel: +385 (0) 1 3371 233

Web: www.rakije-perkovic.hr


OBITELJSKO GOSPODARSTVO JAIĆ - KRASNIK, kupinovo vino, pekmez od kupina, graševina


Vinogradi obitelji nalaze se u pitoresknom selu nadomak Samobora, Manja Vasi, točnije na „Močvarki“. Kuća vina obitelji Jaić proizvodi vlastito grožđe miješanih sorti i graševinu te iz njih i vino, kontrolirajući ih tako od vinograda do stola. Otac i sin, spojili su generacijsko iskustvo i nova znanja u proizvodnji vina i kupina. Prioritetni pripravak OPG-a Jaić je kupinovo vino i pekmez od kupina. Kupine su odnjegovane u ekološkom uzgoju na plantaži obiteljskog gospodarstva. Sve proizvode iz vlastitih nasada možete degustirati na „kućnom pragu“. 


Vlasnica: Snježana Jaić Krasnik

Adresa: Šmidhenova 26, Baščanske ploče 7, 10430 Samobor

Tel.: 091/5116-650

E-mail: snjezana.jaic.krasnik@gmail.com

OBITELJSKO GOSPODARSTVO FABEK, bermet


Bermet, jedan od bisera samoborskog kraja, aromatizirano je vino, aperitiv i digestiv. U Samoboru se prizvodi od davnina ugodnim miješanjem grožđa, biljke pelin, mediteranskog voća i biljnih začina. Kao piće, ima više od 10 sastojaka, a proizvodnja traje oko 9 mjeseci. Idealan je za sve prilike. Bermet obitelji Fabek poseban je zbog svoje specifične arome dobivene dugom usavršavanju recepture. Obitelj Fabek se bavi proizvodnjom vina već cijeli niz generacija. Jedan od najpoznatijih obiteljskih proizvoda svakako je bermet. U hrastovim bačvama podruma Fabek se na tradicionalan način njeguje ovaj poseban aperitiv i pažljivo nadgleda cjelokupni proces proizvodnje. Svaka boca se ručno pakira i slaže prije odlaska kupcu. Za više informacija, posjetite nas na Facebook i na internet stranicama (Bermet Fabek). 


Adresa: Bele IV. 18, 10430 Samobor 

Tel.: 091/8884-328

E-mail: fabek@bermet.hr

Web: www.bermet.hr


OBITELJSKO GOSPODARSTVO ŠTENGL, prirodni likeri od ljekovitog bilja


Obiteljsko gospodarstvo Štengl malo je poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi isključivo proizvodnjom likera od ljekovitog bilja. U bogatom asortimanu proizvoda ističu se lovački liker, dobiven od mente, melise, lazarkinja, ploda borovnice i borovice. Priprema se i egzotični ljubavni liker, sastavljen od anisa, komorača i hibiskusa. Tu je i liker od brusnice, izuzetnog okusa, na bazi domaće rakije. Svi proizvodi su 100% prirodni, načinjeni od bilja iz njihovih prirodnih ekološki čistih staništa, tj. područja Samoborskog gorja, bez konzervanasa i sa svim potrebnim certifikatima.

Likeri su pakirani u unikantne, ručno izrađene i posebno dizajnirane boce te nose oznaku "samoborski liker", čime se pridonosi stvaranju samoborskog eno gastronomskog branda. 


Vlasnik: Siniša Štengl 

Adresa: Vlahe Bukovca 45, 10430 Samobor 

Tel.: 098/9486-409


OBITELJSKO GOSPODARSTVO SIROVICA, kupinovo vino


Posjed obiteljskog gospodarstva Sirovica nalazi se u slikovitim predjelima okićkoga kraja, na Terihajskom bregu. Ovdje je plantaža kupina iz kojih se proizvodi vrhunsko kupinovo vino. Za potpuni doživljaj tradicije kraja, ali i proizvodnje kupinovog vina, rado će vam isto prezentirati, uz mogućnost degustacije. Dakako, gurmani ovdje mogu kušati starinska jela, poput domaćeg kruha ispod peke i sl. Organiziraju se i manja druženja (poslovna i privatna) u domaćoj atomosferi, uz mogućnost noćenja. Na sajmu se predstavljaju s kupinovim vinom, kukuruznim kruhom i domaćim gibanicama. 


Vlasnici: Katica i Stjepan Sirovica 

Adresa: Podluke 10, Velika Rakovica, 10430 Samobor 

Tel.: 01/3363-221 i 098/913-3984

OBITELJSKO GOSPODARSTVO MAHOVIĆ, Hedonica, domaće prirodne rakije i vinjaci


Hedonica domaće prirodne rakije i vinjaci, proizvodi su samoborskog Obiteljskog gospodarstva Mahović, smještenog na Vrhovčaku. Tradicionalnom proizvodnjom te uporabom prirodnih sastojaka proizvodimo rakije obogaćene okusima meda, oraha, šipka i jabuke. Uz navedeno, pažljivim odabirom i pripremom aromatičnih biljaka, našu je ponudu nadopunila i rakija Vila z Vrha, a osobito smo ponosni na vinjak Mihael, žestoko alkoholno piće, 3 godine čuvano i njegovano u hrastovim bačvama.


Kontakt: Tomislav Mahović & Kristina Maslek

Adresa: Vrhovčak 21, 10430 Samobor

E-mail: hedonica.rakije@gmail.com

Tel: 098353097

Web: www.hedonica-rakije.com


Pratite nas